Sommaren är här!

Livet rullar på, dagarna går så fort och det händer saker hela tiden. Förra helgen var Marre här och vi var bland annat och hyllade Conchita Wursts vinst i Melodifestivalen. Stämningen på konserten var kanon och det fick mig också att se lite ljusare på Europas framtid. Trots finanskris och ökad nationalism så kanske det ändå finns ett hopp för Europa! Ska bli spännande att se utfallet av EU-valet.

När Marre hade åkt var det plugg som gällde några dagar. I onsdags höll jag och en kroatisk kille en presentation om Benefit-Cost analysis for flood protection, en teori för att analysera fördelar gentemot kostnader gällande skydd mot översvämningar (detta i min kurs som handlar om just översvämningar) och i torsdags hade jag tenta på en kurs som handlar om hur man kan övervaka och modellera floder med ekologiska metoder. Tror tentan gick ok i alla fall, lite svårt att säga eftersom tentorna här är endast en timme långa och har väldigt specifika detaljfrågor, vilket jag har lite svårt att vänja mig vid. Sedan i torsdags kväll var jag på ett jätteroligt apfelstrudel-event ordnat av universitetet. Jag och alla mina utbytesstudent-kompisar sammanfördes med österrikare som ska åka iväg nästa termin och det var gratis vin och snacks. Dock behövde jag ta den sista tunnelbanan hem eftersom jag hade en ny kurs, med det något trista namnet ”Industrial water management” som började på fredagen. Kursen visade sig dock vara jättespännande, avloppsvatten is the shit haha. Träffade också många som jag har gått andra kurser med innan och vi är en bra grupp med en bra föreläsare. Och att det var 30 grader och lunch i solen och utomhusfestival på kvällen gjorde inte dagen sämre. En bra dag som slutade med ett uppfriskande morgondopp i Donau!

Nu har jag precis kommit hem från att ha varit och hämtat upp min nummerlapp inför Frauenlauf (tjejmilen) imorgon. Ska vila igen mig lite nu och äta mycket pasta!